divendres, 20 de març del 2009

Bolònia des de la trinxera

Hi ha vegades que volen òsties i no saps d'on venen.

I és en aquell precis moment en que t'has d'amagar a la trinxera i saber què està passant, de on venen les òsties, cap a on van i aleshores actuar. El que segur que no pots fer és repartir òsties a tort i a dret i després preguntar "què passa?".

Això anterior, que pot semblar de temps pretèrits, és un fet actual i real. No us ho creieu? Mireu aquest vídeo i sortiu de dubtes. Clar que s'han de veure totes les cares del prisma, opinions n'hi ha per tots els gustos:

  1. Els estudiants diuen que estan indefensos davant dels atacs del mossos d'esquadra. No totes les associacions d'estudiants diuen el mateix.
  2. Els mossos diuen que estan indefensos davant de les acusacions de violència extrema perquè el titular que els hauria de defensar (conseller d'interior, cap dels mossos) no els han mostrat suport.
  3. Els periodistes s'han queixat de les agressions rebudes. Recordeu que la mateixa constitució en el seu article 20 posa de manifest la llibertat de premsa.
En qualsevol cas, en la manifestació del dia següent (professorat) no hi va haver cap incident. Tampoc els convenia després dels successos del dia anterior.

Crec que la càrrega va ser desproporcionada, de lluny. Tot i que els estudiants que hi havien no van mostrar símbols de respecte quan van ocupar la universitat per reivindicar les seves idees, no crec que sigui la manera de respondre.

Sigui com sigui això no pot passar més.