dimecres, 16 de desembre del 2009

L'abisme meteorològic

Anomenat així perquè el canvi succeït en els darrers dies es espectacular.

No es pot dir que la gent li agradi passar fred, però si parlem de com d'interessant està la actualitat meteorològica, com dirien a forocoches, "la cosa cambia" :)

Ja va ser prou impressionant la situació del diumenge passat, quan la neu va afectar, de forma severa, força carreteres i autopistes. Jo ja tenia la càmara a punt per a fotografiar el primer floc de nou que caigués. Però clar, situacions com aquestes no són gens habituals en un hivern típic, on el que predomina són els anticiclons centrats, cels completament blaus i algunes boires de matí, per tant ja vaig pensar que les coses s'havien acabat.

Res més lluny del que sembla que passarà en la realitat: segons he pogut veure en uns mapes de meteosim en que surten isòbares i alçada geopotencial a 500hPa, pel dimecres 23 de desembre s'espera molt fred en alçada i una depressió molt profunda en el golf de Biscaia!! Tot i que és una predicció, la situació és espectacular! Us passo la foto a continuació cortesia de meteosim.com:



Molt atents a la evolució del temps aquests dies, perque la cosa sembla que arrencarà molt fotuda. Demà, que tinc una xerrada sobre meteo, tenim teca per fer taula de debat :)

Que us afecti el mínim i que en podeu gaudir el màxim!