divendres, 31 de juliol del 2009

Nou PC: la memòria

Depèn del processador, posarem una determinada placa base. I depèn de quina placa base posem, hem d'escollir memòria.

Memòria, avui dia està força fàcil escollir perque al mercat només hi ha una línia de memòries anomenada DDR. Abans, hi havia moltes altres: Rambus RIM, SDRAM, EDO DRAM, i d'altres...

De les característiques de la memòria ens hem de fixar en dos aspectes: la quantitat i la velocitat. La quantitat de memòria ens ve a dir quantes aplicacions suportarà a la vegada el nostre ordinador i la magnitud de les mateixes. En altres paraules, com més memòria millor per nosaltres. La velocitat té el mateix caràcter, com més velocitat menys espera, per tant hem de comprar memòria ràpida.

La qualitat de la memòria també té molt a dir, com en molts altres aspectes de la vida, sempre hi ha una línia estàndard de productes i una línia prèmium. Si no heu d'executar aplicacions que requereixin esprémer al màxim la vostra màquina, la memòria estàndard us donarà prou rendiment. Jo me n'he comprat premium perque jo sí que usaré tota la potència de càlcul del meu PC, per tant memòria ràpida equival a càlculs més ràpids.

Quan compreu memòria assegureu-vos comprar del mateix tipus sempre, sinò us pot passar dos efectes: que no funcioni, o bé que funcioni a la velocitat del mòdul més lent. També està bé que compreu els mòduls de memòria amb bona capacitat: millor pagar una mica més per un mòdul de 2Gbytes que una mica menys per un de 1Gbyte.

En el meu cas la memòria posada ha estat una Kingston HyperX DDR2 a 800Mhz, està coberta per uns petits disspadors metàlics de color blau, com podeu observar a la fotografia. He comprat dos mòduls de 2GBytes cadascun.


En resum: com més ràpida i més quantitat, millor. El següent post va dedicat a la font d'alimentació.